Terug

Staff nieuws

Met de fusie, enkele jaren geleden, lanceerde onze club een visie om enerzijds de infrastructuur & jeugdwerking sterk te verbeteren & professionaliseren en anderzijds de doorstroming van de jeugdwerking naar de seniorenwerking te optimaliseren, als logisch eindresultaat.

Met succes want ruim 50% van de spelers van de D3 (3de amateur) en 90% van de P3 (3de provinciale) komen uit de eigen jeugdwerking.

Jonge spelers hebben met het nieuwe format van Nationale Beloften nu ook een mooi uithangbord om zich te kunnen tonen om sneller door te kunnen stromen naar A- of B-kern. Daarnaast willen we spelers ook nog beter gaan opvolgen door de spelers van de bovenbouw en senioren te laten trainen met een hartslagmeter, individuele data helpt de staf jonge spelers gericht beter te maken, uitbouw van de medische preventie en opvolging, videoanalyse, … . 

And last, but not least bieden we vanaf dit seizoen ook de meer recreatieve senioren een leuk perspectief: met het oprichten van U21 hebben de ‘universiteits- en hogeschool’, jongens die willen blijven voetballen, maar op een ander tempo dan de U19, Nationale Beloften, P3 en D3 ploeg, een antwoord kunnen bieden!

Om dit alles in goede banen te kunnen blijven leiden, hebben we beslist om zowel de sportieve en extra-sportieve structuur van de jeugd- en seniorenwerking verder uit te bouwen op de bestaande successen en beter in te spelen op de veranderende noden.

We zijn dan ook heel blij aan te kondigen dat Jeroen Stevens en Dieter Van Malderen zullen toetreden tot het bestuur van onze club om blijvend te kunnen inzetten op jeugdopleiding.

Voor de Jeugdwerking :

Nico Van den Broeck, vader van 3, is vanaf dit seizoen de Technisch Verantwoordelijke van de Jeugdopleiding (TVJO). En zal zich dus focussen op de verdere ontwikkeling en aansturen van onze coördinatoren & jeugdspelers en -trainers. Nico is een gediplomeerd TVJO, coach, mentor, club API en scout en heeft een ruime en bewezen ervaring in jeugdopleidingen zoals EMi Essene, KSKL Ternat, FCV Dender EH, Eendracht Aalst en Standaard Denderleeuw. Zijn persoonlijke doelstelling is verder stimuleren van een positieve leeromgeving.

Voor de Seniorenwerking :

Johan Hertveldt wordt de Technisch Verantwoordelijke van de Seniorenopleiding (TVSO). En zal zich dus focussen op de verdere ontwikkeling en aansturen van seniorenspelers en -trainers. Johan is eveneens een gediplomeerd TVJO, coördinator, videoanalist, physical coach en scout met ervaring qua jeugdwerking bij oa VK Liedekerke, FC Dender en VK Ninove. Ook als senioren-trainer (Pamel, VK Liedekerke, FC Dender, …) heeft hij ruime ervaring opgedaan. Zo werkte Johan als T2 bij FC Dender nog samen met Emilio Ferrera.

 

Tot slot wensen we iedereen een leuk seizoen toe.

Ik ben ervan overtuigd dat we samen opnieuw een mooie stap vooruit kunnen zetten met onze mooie club: spelers, ouders, trainers, coördinatoren, supporters, sympathisanten én sponsors.

 

Hartelijke groet,

Jos Donvil

Voorzitter