Terug

Geert Criquielion wordt sportief directeur

Enkele jaren geleden, bij de fusie, lanceerde onze club zijn visie om een kwaliteitsvolle opleiding na te streven voor al zijn spelers. De eigen opgeleide talenten zouden de kans krijgen om aan te treden in onze eerste ploegen. Met succes want ruim 50% van de spelers van de D3 (3de amateur) en 90% van de P3 (3de provinciale) kwamen uit de eigen jeugdwerking.

 

Onze jeugdwerking wordt momenteel erkend en bestempeld als dé referentie in het Pajottenland. Iedere speler uit Ternat of randgemeenten kan, mits voldoende engagement, bij ons terecht voor echt voetbalplezier.

 

Toch willen we onze werking verder optimaliseren. Daarom hebben we recent Geert Criquielion aangesteld als sportief directeur. Geert zal verantwoordelijk zijn voor alle ploegen van U6 tot en met het eerste elftal, in teamverband met onze 8 coördinatoren en +/-40 trainers. Geert heeft een brede ervaring als elite jeugd- en hoofdcoach bij ploegen in de nationale reeksen (Dender, AA Gent, Dikkelvenne, Pepingen, Gooik). Hij staat bekend om jongeren te laten doorstromen en te begeleiden naar en in een eerste elftal. Met zijn ervaring zal hij waken dat onze sportieve visie, met zijn uniforme spelprincipes binnen alle leeftijdsgroepen, gerespecteerd wordt. Naast zijn ervaring binnen het clubvoetbal is hij ook al meerdere jaren Uefa A-docent bij Voetbal Vlaanderen, wat binnen onze club niet alleen voor de spelers maar ook voor de trainers een meerwaarde zal betekenen.

 

Met de aanwerving van Geert en onze vernieuwde visie waarbij we als club actief onze sportieve visie zelf willen bepalen & bewaken, stomen we ons klaar voor de toekomst en bouwen we aan een structuur van een moderne club.